Λίμνη

Η γραφική πόλη
της Εύβοιας

Η Λίμνη είναι μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις της Εύβοιας. Ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της και τα καλντερίμια της. Υπάρχουν πολλά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία διάσπαρτα στην Λίμνη, όπως η σκήτη του Αγίου Χριστοδούλου και ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής.

Στην παραλία της Λίμνης, θα βρείτε πολλά γραφικά μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαράκια και φυσικά ατμόσφαιρα διακοπών και χαλάρωσης. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ελύμνια», όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, βραδιές κλασσικής, μοντέρνας και λαϊκής μουσικής, προβολές, αθλητικές διοργανώσεις κ.α., οι οποίες ολοκληρώνονται στις 15 Αυγούστου με την συμμετοχή σκαφών να αναπαριστούν τους αγώνες για την απελευθέρωση.

Βορειότερα της Λίμνης, σε απόσταση 2 χλμ περίπου, θα συναντήσετε την εκκλησία της Αγίας Άννας στον χώρο της οποίας βρίσκεται το οστεοφυλάκιο του Νίκου Τσιφόρου. Ο Νίκος Τσιφόρος ήταν ένας από τους πιο εξαίρετους δημοσιογράφους, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους αλλά και σκηνοθέτες. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1912 και πέθανε στις 6 Αυγούστου το 1970.

Δείτε τα υπόλοιπα αξιοθέατα

Ήλια

Ήλια

Αιδηψός

Αιδηψός

Ωρεοί

Ωρεοί