Κοντινές Παραλίες

Κοντινές Παραλίες

Στις Ροβιές εκτός από τη μεγάλη παραλία που απλώνεται σε μεγάλη έκταση, υπάρχουν όμορφα κολπάκια με τις παραλίες τους που προσφέρονται για κολύμπι, ψάρεμα και ξεκούραση στον καλοκαιρινό ήλιο.

Κοντά στο εργοστάσιο χαρτοποιίας της περιοχής μέχρι και τον μικρό χείμαρρο με την ονομασία «Ποτάμι», υπάρχουν αρκετές παραλίες που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς.

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι παραλίες του Βόρειου Ευβοϊκού

Η θάλασσα του Βόρειου Ευβοϊκού, σχεδόν πάντα, είναι γαλήνια, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να την χαίρονται συνεχώς, είτε με πρωινές βουτιές, είτε με νυχτερινές.

Ροβιές

Η παραλία των Ροβιών, είναι πολύ μεγάλη σε έκταση παραλία και κατά μήκος της υπάρχουν «όμορφοι κόλποι» που προσφέρονται για κολύμπι, ψάρεμα και ξεκούραση στον καλοκαιρινό ήλιο. Στην αρχή της ακτής υπάρχουν βότσαλα, όμως καθώς τα καθαρά μπλε νερά της βαθαίνουν, συναντά κανείς την άμμο. Κατά μήκος της παραλίας, υπάρχουν ταβέρνες και beach bar-cafe, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το φαγητό, το ποτό και τον καφέ του.
Πολύ γνωστή είναι επίσης η παραλία του Ηράκλη, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Είναι τεράστια σε έκταση με βότσαλο και καθαρά γαλάζια νερά. Πολλοί τουρίστες επιλέγουν αυτή τη παραλία για να στήσουν τις σκηνές τους κάτω από τα πεύκα. Στη μία πλευρά της παραλίας, υπάρχει beach bar restaurant με ομπρέλες και ξαπλώστρες όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό, τον καφέ και το ποτό τους.
Κοντά στο εργοστάσιο χαρτοποιίας του χωριού μέχρι και τον μικρό χείμαρρο με την ονομασία «ποτάμι», υπάρχουν αρκετές παραλίες που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς.

Λίμνη

Κοχύλι

Η παραλία Κοχύλι βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από την κύρια είσοδο της Λίμνης. Η θάλασσα είναι ήρεμη, με ψιλό βότσαλο και όμορφα μπλε νερά. Είναι μια οργανωμένη παραλία, με πολλά beach bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Γαλατάκη

Ερημικές παραλίες Λεόντιο-Γλύφα, που βρίσκονται κάτω από την Μονή.

Ήλια

Η παραλία των Ηλίων είναι όμορφη κ ήρεμη, με ψιλό βότσαλο και θερμές πηγές, όπου το νερό φτάνει μέχρι και τους 55 βαθμούς κελσίου.

Άγιος Νικόλαος - Αιδηψός

Ρηχή και αμμουδερή παραλία με ταβερνάκια δίπλα στο κύμα.

Πόρτο Πεύκο

Παραλία περιτριγυρισμένη από πεύκα με χρυσή άμμο και καθαρά μπλε νερά που βαθαίνουν σταδιακά. Σ’ αυτή την παραλία θα βρείτε beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας με θέα την πόλη της Αιδηψού.

Χρυσή Ακτή

Παραλία που βρίσκεται δίπλα από το Club Med Γρεγολίμανο με ψιλή λευκόχρυση άμμο και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους νεαρούς τουρίστες της ευρύτερης περιοχής.

Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια, γνωστά και ως «Ελληνικές Σεϋχέλλες», είναι μικρές νησίδες απέναντι από την παραθαλάσσια πόλη Λιχάδα και αποτελούν μια μοναδική ένωση του γαλάζιου και του πράσινου. Αυτή η απέραντη φυσική ομορφιά βρίσκεται βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Β.Ευβοϊκού κόλπου. Τα Λιχαδονήσια αποτελούνται από 6 μικρά νησιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι η Μανόλια και το δεύτερο η Στρογγυλή. Καΐκια που βρίσκονται στον Κάβο, που απέχει περίπου 4 χλμ από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, κάνουν σύντομες περιηγήσεις στα νησάκια. Κατά την διάρκεια των περιηγήσεων, ο επισκέπτης μπορεί να δει τον Φάρο στην Στρογγυλή, τα παλιά πέτρινα εγκαταλελειμμένα πλέον σπιτάκια, το ναυάγιο του 1943 και θαλάσσιες φώκες.

Νησιώτισσα

Παραλία που βρίσκεται στα στενά του Αρτεμισίου και έχει θέα ένα νησάκι με ερείπια ενός αρχαίου πύργου στην κορυφή του. Έχει άμμο, ψηλούς φοίνικες, καθαρά νερά και beach bar στην μια πλευρά της παραλίας.

Οι παραλίες του Βόρειου Αιγαίου

Άγιος Νικόλαος - Ελληνικά

Όμορφη παραλία με ψιλή άμμο, όπου στο κέντρο του κόλπου δεσπόζει ένα νησάκι με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Δεξιά από την παραλία του Αγίου Νικολάου υπάρχουν άλλες δυο μικρές και πιο ήσυχες παραλίες.

Ψαροπούλι - Βασιλικά

Το Ψαροπούλι είναι η προέκταση του χωριού Βασιλικά. Είναι πολύ μεγάλη σε μήκος παραλία με ψιλό βότσαλο. Κατά μήκος της έχει καφετέριες, beach bar και ταβερνάκια.

Παραλία Αγίας Άννας - Αγκάλη - Σαρακίνικο

Μια ακόμα πολύ μεγάλη παραλία με ψιλό βότσαλο και βαθιά νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη. Για πιο ήσυχες παραλίες, μπορείτε να αναζητήσετε το ακρογιάλι Μικρό Σαρακίνικο και το ακρωτήρι του Αγίου Βασιλείου.

LAPPAS ROOMS

Φωτογραφίες